El ‘Disfrutar’ de Barcelona el cinquè millor restaurant del món

Restaurant Disfrutar – Foto: ‘The World’s 50 Best Restaurants 2021’

En l’edició d’enguany de ‘The World‘s 50 Best Restaurants 2021′ que elabora un rànquing amb els cinquanta millors restaurants de tot el món, el ‘Disfrutar‘ del carrer Villarroel de Barcelona, s’ha col·locat en cinquena posició. El restaurant dirigit per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas ocupava la novena posició en l’edició de l’any 2019, ja que la de l’any passat es va suspendre per culpa de la pandèmia de la Covid-19.

Tots tres xefs es van formar i treballar com a xefs de cuina a El Bulli de Ferran Adrià on van estar fins que va tancar. Amb el guardó rebut ahir a la gala dels ‘The World‘s 50 Best Restaurants 2021′ a Anvers (Bèlgica), igualen a Ferran Adrià en les cinc ocasions que han format part d’aquest rànquing mundial. El rànquing d’aquest any l’encapçala el Noma de Copenhaguen a Dinamarca i cal destacar també que en tercera posició davant del ‘Disfrutar’ trobem a l’Asador Etxebarri d’Axpe a Biscaia, dirigit per Bittor Arguinzoniz.

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas – Foto: ‘The World’s 50 Best Restaurants 2021’

Us estranyareu per no veure en aquest rànquing al Celler de Can Roca de Girona dirigit pels germans Roca, no us espanteu, continua sent un dels millors restaurants del món, el que passa és que els organitzadors de ‘The World‘s 50 Best Restaurants 2021′ han decidit que tots els restaurants que han encapçalat algun cop aquest rànquing, passen a una categoria superior i ja no són elegibles per a ser votats en noves edicions de la llista.

En la categoria ‘The Best of The Best‘, els millors dels millors, actualment hi ha vuit restaurants, entre ells dos catalans, El Bulli de Ferran Adrià que ha estat el millor restaurant del món en cinc ocasions (2002, 2006, 2007, 2008 i 2009) i el Celler de Can Roca dels germans Roca en dues ocasions (2013 i 2015). Malgrat que El Bulli va tancar fa deu anys encara continua com el restaurant que en més edicions ha ocupat el primer lloc.

En els ‘The World‘s 50 Best Restaurants 2021′ figuren sis restaurants de l’Estat espanyol, un català, un madrileny i quatre bascos.

🍴 3. Asador Etxebarri de Bittor Arguinzoniz – Axpe (Biscaia)
🍴 5. Disfrutar d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas – Barcelona
🍴 14. Mugaritz d’Andoni Luis Aduriz – Errenteria (Guipúscoa)
🍴 16. Elkano d’Aitor Arregi – Getaria (Guipúscoa)
🍴 20. DiverXO de Daviz Muñoz – Madrid
🍴 49. Azurmendi d’Eneko Atxa – Larrabetzu (Biscaia).

📃 Podeu consultar la llista completa de l’edició d’enguany a ‘The World’s 50 Best Restaurants 2021’

Tags: Barcelona, Disfrutar, Millors Restaurants

Notícies semblants: