La Fiscalia obre investigació a TV3 per un programa del Mag Lari, per un possible delicte d’odi contra el castellà.

Arran d’una denúncia presentada per l’associació ‘Hablamos Español‘, la Fiscalia de Barcelona ha obert investigació a TV3 per l’emissió d’un programa on intervenia el Mag Lari en el que l’il·lusionista barceloní interpretava a un calamar. Concretament la denúncia és perquè el moment en què el personatge volia fer por a dos nens va canviar del català al castellà dient:

Soy el calamar gigante y vengo a comerme a la princesa, ha ha ha. Parlo en castellà perquè així semblo més dolent”.

El programa era “L’au pair” emès el passat mes d’agost, una sèrie en què persones famoses es converteixen en cangurs de nens que no han vist mai. Segons ha avançat ‘El Mundo’, la investigació se centra en TV3 i en els responsables del programa per considerar que el comentari del Mag Lari és hispanòfob, un possible delicte d’odi al castellà.

De moment la Fiscalia de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia presentada, caldrà veure si prospera o queda arxivada com la que van presentar contra Toni Soler pel gag dels Mossos d’Esquadra i els gossos o contra el programa Versió de RAC1 per fer una broma sobre els ‘piolins‘ en referència als policies que es van allotjar en un vaixell pintat amb ‘piolins‘ quan van venir de la resta d’Espanya per l’1 d’octubre.

Mireu el fragment del programa del Mag Lari i opineu.Va ser Inés Arrimadas qui va publicar el fragment en el seu perfil de Twitter.

 

Tags: denúncies, Mag Lari, TV3

Notícies semblants: