MÚSICA

Marina Rossell li canta en català a George Moustaki una de les seves millors cançons, Le Métèque – Lletra i vídeo

George Moustaki va ser un cantant egipci nascut a Alexandria que amb tan sols 17 anys s’instal·la a París i allà desenvolupa tota la seva carrera musical. Considerat un dels millors compositors i cantants de música francesa, l’any 1969 compon i interpreta la seva millor cançó, Le métèque (l’estranger).

Va morir a Niça l’any 2013 a l’edat de 79 anys, però dos anys abans va concedir la seva darrera entrevista a un programa de televisió de TV3 ‘El Convidat’ d’Albert Om, qui es trasllada a París acompanyat de la Marina Rossell, amiga intima del cantautor egipci i tots dos recorden com es van conèixer.

Marina Rosell li canta a un George Moustaki la seva cançó ‘Le Métèque‘ en català.

LLETRA DE LE MÉTÈQUE EN CATALÀ

Amb aquest aire de metec,
jueu errant, pastor grec,
i els meus cabells als quatre vents,
i aquest mirar tan indecís,
ara amargant, ara endolcit,
de dies bons i de mal temps,
potser faig pinta d’haver estat
lladre de fruites i de blats,
de camps que acaricia el sol,
però és que m’hi ajec i hi faig l’amor
com hi he jugat i m’hi he perdut,
sense mai perdre-m’hi del tot.

Amb aquest aire de metec,
jueu errant, pastor grec,
i els meus cabells als quatre vents,
vinc a trobar-te i a sentir
com és d’immens aquest camí
que encara tornaria a fer;
camí de totes les olors
del gessamí dels meus records
d’Alexandria i d’Istanbul;
i com voldria perdre-m’hi
i enamorar-m’hi com ahir
ans que se m’acluquin els ulls.

 

Així cantava el gran George Moustaki ‘Le métèque’ en francès.

Tags: George Moustaki, MARINA ROSSELL

Notícies semblants: