馃ウ Uns joves emprenedors catalans rescaten la fruita i verdura imperfecta per lluitar contra el malbaratament alimentari.

Foto: Talkual

Talkual聽茅s una empresa amb seu a Bellpuig (Lleida) impulsada per dos joves catalans, Marc聽Ib贸s聽Balcells i Oriol聽Aldom脿聽Pubill, per acabar amb el malbaratament alimentari.聽Talkual va n茅ixer l’any 2019 com a continuaci贸 d’un projecte anterior ‘Imperfectus’ per aprofitar la fruita i verdura imperfecta, aquella que per les seves caracter铆stiques les botigues i grans superf铆cies rebutgen i fins ara acabaven per fer melmelades i cremes o directament a la brossa.

脡s fruita i verdura que per la vista potser nosaltres tampoc la comprar铆em en una botiga, per貌 que 茅s tan bona com aquelles que semblen tretes d’un quadre de natura morta per tan perfectes que s贸n. Aquests productes que s贸n rebutjats pels comerciants tamb茅 poden tenir sortida a un preu m茅s econ貌mic i聽Talkual聽ens la porta directament de l’agricultor a casa nostra.

Amb aquesta iniciativa els dos joves emprenedors han aconseguit reduir el malbaratament alimentari, proporcionar un estalvi als seus clients, pagar un preu just a l’agricultor que no haur脿 de llen莽ar aquests productes i reduir el consum de pl脿stics, ja que tot el que ens envien a casa se serveix en capses de cart贸 biodegradables.

A m茅s els productes que no es poden vendre s贸n donats a entitats socials com el Banc d’Aliments o a la Creu Roja. I els que realment no s贸n aptes pel consum hum脿 s’entreguen a la Reserva聽Wild聽Forest, un centre de rescat per animals salvatges ubicat en el Parc Natural de Montserrat pel consum animal.

Com publica聽Talkual聽a la seva web:

“Gaireb茅 la meitat del que creix mai s’arriba a menjar. Gran part d’aquesta problem脿tica 茅s deguda a l’incompliment dels est脿ndards de bellesa actuals, ja que estem en una societat on tendim a malmetre aquelles fruites i verdures que s贸n massa petites, grans, amb rascades, amb formes estranyes… productes deliciosos per貌 imperfectes.”

Ells han volgut posar fi a aquesta situaci贸, servint producte de temporada i de proximitat, una forma de contribuir a la sostenibilitat del planeta.

En aquests dos anys de vida de聽Talkual, ja tenen m茅s de 1.000 clients que compren regularment els seus productes. Si voleu ser un d’aquests clients i comprar una caixa de fruita i verdura ‘Talkual surt del camp’ entreu a聽Talkual, fruita i verdura amb personalitat聽i demaneu-la.

Tags: Fruita i verdura

Not铆cies semblants: