ūü•¶ Uns joves emprenedors catalans rescaten la fruita i verdura imperfecta per lluitar contra el malbaratament alimentari.


Foto: Talkual

Talkual¬†√©s una empresa amb seu a Bellpuig (Lleida) impulsada per dos joves catalans, Marc¬†Ib√≥s¬†Balcells i Oriol¬†Aldom√†¬†Pubill, per acabar amb el malbaratament alimentari.¬†Talkual va n√©ixer l’any 2019 com a continuaci√≥ d’un projecte anterior ‘Imperfectus’ per aprofitar la fruita i verdura imperfecta, aquella que per les seves caracter√≠stiques les botigues i grans superf√≠cies rebutgen i fins ara acabaven per fer melmelades i cremes o directament a la brossa.

√Čs fruita i verdura que per la vista potser nosaltres tampoc la comprar√≠em en una botiga, per√≤ que √©s tan bona com aquelles que semblen tretes d’un quadre de natura morta per tan perfectes que s√≥n. Aquests productes que s√≥n rebutjats pels comerciants tamb√© poden tenir sortida a un preu m√©s econ√≤mic i¬†Talkual¬†ens la porta directament de l’agricultor a casa nostra.

Amb aquesta iniciativa els dos joves emprenedors han aconseguit reduir el malbaratament alimentari, proporcionar un estalvi als seus clients, pagar un preu just a l’agricultor que no haur√† de llen√ßar aquests productes i reduir el consum de pl√†stics, ja que tot el que ens envien a casa se serveix en capses de cart√≥ biodegradables.

A m√©s els productes que no es poden vendre s√≥n donats a entitats socials com el Banc d’Aliments o a la Creu Roja. I els que realment no s√≥n aptes pel consum hum√† s’entreguen a la Reserva¬†Wild¬†Forest, un centre de rescat per animals salvatges ubicat en el Parc Natural de Montserrat pel consum animal.

Com publica Talkual a la seva web:

“Gaireb√© la meitat del que creix mai s’arriba a menjar. Gran part d’aquesta problem√†tica √©s deguda a l’incompliment dels est√†ndards de bellesa actuals, ja que estem en una societat on tendim a malmetre aquelles fruites i verdures que s√≥n massa petites, grans, amb rascades, amb formes estranyes… productes deliciosos per√≤ imperfectes.”

Ells han volgut posar fi a aquesta situació, servint producte de temporada i de proximitat, una forma de contribuir a la sostenibilitat del planeta.

En aquests dos anys de vida de¬†Talkual, ja tenen m√©s de 1.000 clients que compren regularment els seus productes. Si voleu ser un d’aquests clients i comprar una caixa de fruita i verdura ‘Talkual surt del camp’ entreu a¬†Talkual, fruita i verdura amb personalitat¬†i demaneu-la.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.