ūüĒī Per primer cop a la hist√≤ria¬†Arnaldo¬†Otegui¬†demana perd√≥ pels crims de la banda terrorista ETA

Dem√† passat far√† deu anys que la banda terrorista ETA va abandonar la seva lluita armada i per commemorar aquest aniversari, Arnaldo¬†Otegui, l’actual coordinador general d’Euskal Herria Bildu, ha volgut demanar perd√≥ pels crims que la banda armada va perpetrar al llarg dels m√©s de cinquanta anys d’exist√®ncia.

Otegui¬†que havia format part de la banda terrorista ETA pol√≠tic-militar i despr√©s d’ETA militar, empresonat en cinc ocasions, acompanyat del secretari general de¬†Sortu,¬†Arkaitz¬†Rodr√≠guez, han fet una declaraci√≥ solemne en el Palau d’Aiete¬†de Sant Sebasti√†, demanant perd√≥ a les v√≠ctimes per primer cop a la seva hist√≤ria.

“Volem mostrar el nostre pesar i dolor a les v√≠ctimes d’ETA, pel patiment sofert, que mai s’havia d’haver produ√Įt”.

“Malauradament ha passat i no t√© remei, per√≤ √©s possible mitigar-ho des del respecte, la reparaci√≥ i la mem√≤ria”.

Otegui¬†ha volgut destacar que en aquests anys de pau, la banda terrorista ha donat per finalitzada la seva activitat, procedint al desarmament i posterior desaparici√≥ per vies pac√≠fiques. Tamb√© ha assegurat que es reafirmen en el comprom√≠s de la defensa del di√†leg i la negociaci√≥ per solucionar les difer√®ncies que encara separen el Pa√≠s Basc de l’Estat espanyol.

“Som una naci√≥ que ha de ser respectada i reconeguda. Construir un futur diferent en el qual les decisions corresponguin a la ciutadania del nostre poble”.

Tags: ,

Notícies semblants: