🔴 Per primer cop a la història Arnaldo Otegui demana perdó pels crims de la banda terrorista ETA

Demà passat farà deu anys que la banda terrorista ETA va abandonar la seva lluita armada i per commemorar aquest aniversari, Arnaldo Otegui, l’actual coordinador general d’Euskal Herria Bildu, ha volgut demanar perdó pels crims que la banda armada va perpetrar al llarg dels més de cinquanta anys d’existència.

Otegui que havia format part de la banda terrorista ETA polític-militar i després d’ETA militar, empresonat en cinc ocasions, acompanyat del secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, han fet una declaració solemne en el Palau d’Aiete de Sant Sebastià, demanant perdó a les víctimes per primer cop a la seva història.

“Volem mostrar el nostre pesar i dolor a les víctimes d’ETA, pel patiment sofert, que mai s’havia d’haver produït”.

“Malauradament ha passat i no té remei, però és possible mitigar-ho des del respecte, la reparació i la memòria”.

Otegui ha volgut destacar que en aquests anys de pau, la banda terrorista ha donat per finalitzada la seva activitat, procedint al desarmament i posterior desaparició per vies pacífiques. També ha assegurat que es reafirmen en el compromís de la defensa del diàleg i la negociació per solucionar les diferències que encara separen el País Basc de l’Estat espanyol.

“Som una nació que ha de ser respectada i reconeguda. Construir un futur diferent en el qual les decisions corresponguin a la ciutadania del nostre poble”.

Tags: ETA, Otegui

Notícies semblants: