🚲 Instal·len nous aparcaments segurs per a bicicletes en 10 estacions de Ferrocarrils de la Generalitat

Inauguració ‘Bici Tancat’ Valldoreix – Foto: Twiter @FGCcorporatiu

Ferrocarrils de la Generalitat va posar en funcionament ahir a Valldoreix el primer dels nous aparcaments segurs per a bicicletes, que funcionaran les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Hi ha previst que aquesta tardor s’instal·lin nou més en estacions de les línies de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

Aquests aparcaments segurs tenen una capacitat d’entre 30 i 50 bicis i disposarà d’un sistema de control per saber el grau d’ocupació en temps real, de la mateixa manera que podem saber la freqüència dels trens podrem saber si hi ha espai lliure en els ‘bici tancats‘. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la mobilitat sostenible per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i evitar la contaminació de les ciutats.

En la inauguració ahir d’aquest primer ‘bici tancat‘ a Valldoreix, Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils va voler destacar els avantatges d’aquesta intermodalitat de ‘bici-tren’.

“Som una empresa de serveis ferroviaris que evoluciona cap a empresa de serveis de mobilitat i per això apostem per potenciar la intermodalitat, tren-bicicleta a través de la instal·lació d’aparcaments segurs per a bicis”.

Aquesta tardor també disposaran d’aquest servei les estacions de:

🚉 Línia Barcelona-Vallès: Bellaterra i Can Feu – Gràcia

🚉 Línia Llobregat-Anoia: Sant Vicenç dels Horts – Pallejà – Sant Andreu de la Barca – Martorell Enllaç – Piera – Vilanova del Camí – Sant Vicenç de Castellet.

Tags: Aparcaments, Bici, Ferrocarrils

Notícies semblants: