El primer edifici d’oficines construït de fusta a Espanya s’està aixecant a Barcelona

Les immobiliàries Henderson Park i Hines han triat Barcelona per construir el seu primer edifici d’oficines d’Europa fet totalment de fusta. En col·laboració amb l’estudi d’arquitectura català Batlle i Roig, estan construint l’edifici T3 Diagonal Mar ubicat al carrer Cristobal de Moura en el districte 22@ de Poblenou. Es tracta d’un edifici de 3.610 m², distribuïts en plantes de 600 m², amb terrat i jardins privats.

Aquest projecte s’emmarca dins la família d’edificis T3 d’Hines, edificis d’oficines construïts sobre tres bases: la sostenibilitat que representa la fusta, la tecnologia d’avantguarda amb què estan dotats aquests edificis i la connectivitat. Amb la utilització de la fusta com a material de construcció s’elimina el volum total de gasos d’efecte hivernacle, el que anomenem petjada de carboni.

Un altre avantatge de treballar amb fusta és el temps de construcció molt més ràpid, el T3 Diagonal Mar es va començar a construir el passat mes de maig i està prevista la inauguració per l’any 2022.

“A més de reduir el carboni incorporat, els edificis de fusta presenten altres avantatges respecte a les construccions tradicionals i estem tractant d’implantar aquest tipus de producte en tota Europa en els pròxims anys, ja que volem protegir el nostre planeta i construir comunitats sostenibles”, ha explicat Peter Epping, Global Head d’ESG, en Hines.

El districte 22@ que va néixer l’any 2000 per iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, és un dels centres d’innovació més importants d’Europa en el que moltes empreses internacionals volen invertir, amb una ubicació que permet la connectivitat amb totes les àrees de la ciutat de Barcelona.

Notícies relacionades:

L’edifici de fusta més alt del país el tenim a Catalunya, voleu saber on? (01.02.2021)

Tags: Barcelona, Edifici fusta

Notícies semblants: