Perpinyà es manifesta en contra l’extrema dreta d’Aliot reivindicant una escola en català

Foto: Twitter @jaumeclotet

Ahir al matí els carrers de Perpinyà es van omplir de manifestants reclamant una escola catalana. La Bressola ja tenia tancada la compra del monestir de Santa Clara per obrir una escola-liceu a Perpinyà, però amb l’arribada de l’extrema dreta al consistori de la capital del Rosselló de la mà de Louis Aliot, exparella de la líder de Reagrupament Nacional Marine Le Pen, l’Ajuntament ha executat el seu dret de preempció que els atorga la preferència en l’adquisició d’un edifici amb valor patrimonial i històric i van comprar el monestir  deixant a la Bressola sense possibilitats de fer-se amb l’edifici.

En senyal de rebuig a aquesta decisió d’Aliot, unes dues mil persones es van manifestar pels carrers de la ciutat, amb lemes com: ‘Avui i demà l’escola en català’, ‘El català és un tresor’, ‘Liceu en català’ o ‘A Perpinyà defensem el català’, entre altres.

Des de Catalunya l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i diversos polítics catalans han volgut acostar-se a Perpinyà per donar suport a la reivindicació que fa la Bressola. També s’han sentit veus crítiques per l’absència de Carles Puigdemont que tants cops ha utilitzat la Catalunya Nord per fer les seves reivindicacions polítiques i en aquesta ocasió no ha volgut estar al seu costat.

L’ajuntament de Perpinyà argumenta que compra l’edifici del monestir per preservar el patrimoni històric de la ciutat, però la Bressola diu que el que realment volen és que el seu projecte no es faci realitat, obstaculitzant així l’educació en català.

A la Catalunya Nord hi ha vuit centres escolars de primària que fan l’ensenyança en català, amb aquesta iniciativa es garantia que els alumnes poguessin continuar la secundària i el batxillerat en català, però ara l’extrema dreta d’Aliot ha aconseguit aturar el projecte.

Tags: Bressola, Escola catalana, Perpinyà

Notícies semblants: