Per ordre del TSJC detenen a l’exvicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa

L’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa ha estat detingut aquest matí per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per no haver-se presentat a declarar com a investigat quan va ser requerit pel tribunal, arran de la querella presentada contra els membres de la Mesa del Parlament de la legislatura passada, presidida per Roger Torrent.

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar la querella contra Roger Torrent i altres tres membres de la mesa, Eusebi Campdepadrós, Adriana Delgado i Josep Costa, per presumpta desobediència en permetre diverses mocions sobre el procés independentista i de la monarquia. A diferència dels altres investigats, Josep Costa no es va presentar a declarar davant el TSJC perquè no en reconeix aquesta autoritat per jutjar els acords i debats del Parlament.

Vox havia demanat la seva detenció que s’ha produït avui. Ja que el delicte de què se l’acusa no comporta pena de presó, la defensa de Costa creu que no se l’hauria d’haver detingut. Ara està en dependències policials fins que declari a dos quarts de tres de la tarda.

Tags: Detencions, Josep Costa, JxCat

Notícies semblants: