Anna Gabriel de diputada per la CUP a dirigir el sindicat més gran de Suïssa a Ginebra

Anna Gabriel l’exdiputada de la CUP al Parlament de Catalunya ha estat escollida per a dirigir en la regió de Ginebra el sindicat Unia Genève, el sindicat majoritari de la República Suïssa. L’Anna va marxar de Catalunya quan va ser citada a declarar davant el Tribunal Suprem per la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1 octubre del 2017, des de llavors viu a Suïssa.

Segons el diari suís Tribune de Genève, Anna Gabriel, va aconseguir el dimarts passat la majoria de vots en l’assemblea de delegats regionals del sindicat suís per liderar la regió de Ginebra, substituint a Alessandro Pelizzari que va abandonar el càrrec fa divuit mesos. L’exdiputada de Sallent és diplomada en Educació Social, llicenciada en Dret i màster en Drets Sociolaborals en la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amb aquesta designació, Anna Gabriel es converteix en la primera dona que lidera aquest sindicat. En paraules de l’exdiputada catalana: “Soc algú que porta el vermell en el fons del cor”. Avui mateix assumirà el càrrec amb un equip de dones al seu costat, assegurant que defensaran els drets dels treballadors: “Els drets dels treballadors seran el centre del meu pensament”.

El vicepresident nacional del sindicat Unia Genève, Aldo Ferrari, va lloar el nomenament de l’Anna Gabriel: “És una dona clara, orientada a resultats i compromesa” i va aprofitar per dir que creu que el seu passat en l’independentisme català no interferirà en la seva tasca al capdavant del sindicat.

Tags: Anna Gabriel

Notícies semblants: