Girona ja té des d’avui una botiga de Caganer.com que obrirà tot l’any

La família Alós-Pla, creadora de Caganer.com fa 29 anys, avui a la nova botiga de Girona (Anna Maria, Marc, Josep Maria i Sergi). – Foto: Caganer.com

L’empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com ha inaugurat avui a Girona una botiga estable que vendrà aquesta figureta tan tradicional dels pesebres catalans, durant tot l’any, la primera que obre a la demarcació de Girona i la tercera a Catalunya. Recordem que aquest any ja va obrir dos a Barcelona, una al carrer dels Banys Nous, 4 molt a prop de la plaça de Sant Jaume i l’altre just davant la Basílica de Santa Maria del Mar.

La nova botiga de Girona està ubicada al carrer Argenteria, al costat de la rambla de la Llibertat, allà podrem trobar més de 600 caganers que fins ara els gironins només podien trobar per Nadal, en botigues de souvenirs o al taller de Torroella de Montgrí. Caganer.com està apostant fort perquè puguem trobar caganers durant tot l’any i que es converteixi en un producte de record que els turistes puguin comprar en ple estiu, per aquest motiu les seves botigues s’ubiquen en llocs emblemàtics de les ciutats catalanes.

“Vam detectar que era necessari tenir un establiment com aquest, ja que fins ara físicament els caganers només es podien trobar en petits estands de botigues, en fires de Nadal o al nostre taller. Són l’oasi del caganer, on durant tot l’any s’hi poden trobar les figures que hem creat. En les botigues de Barcelona, per exemple, el visitant també veu com s’elaboren les figures i els estris que utilitzem per crear-los”, explica Marc Alós, escultor de Caganer.com.

La botiga de Girona s’ha inaugurat avui amb la presència de l’alcaldessa Marta Madrenas, acompanyada de la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes. Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Caganer.com va ser una de les primeres empreses catalanes que van obrir una botiga en línia i a través de la seva pàgina web www.caganer.com aquest producte tan tradicional de la cultura catalana es ven arreu del món.

Com cada any Caganer.com fa nous models amb els personatges d’actualitat com els que va fer aquest any del Joc del Calamar, la sèrie més vista de la història de Netflix o el president més jove de la història de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, però també de personatges lligats a la cultura catalana com Lluís Llach, que precisament aquesta setmana ha visitat el taller de Torroella de Montgrí per veure com havien fet la seva figura.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Caganer.com (@caganers)

Els nous caganers d’aquest any, des del president Aragonès fins al Joc del Calamar.

Tags: Caganer

Notícies semblants: