L’alcalde de Soriguera al Pallars Sobirà demana que reconeguin el seu poble com el més alt de Catalunya per davant de Meranges

Tornafort – Soriguera – Foto: Diputació de Lleida

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), situa com a poble més alt de Catalunya a Meranges a la Cerdanya  amb 1.539 metres, seguit de Lles de Cerdanya amb 1.471 metres i Toses al Ripollès amb 1.444 metres.

Ara l’alcalde de Soriguera al Pallars Sobirà, Josep Ramon Fondevilla, demana que es reconegui el seu municipi com el més alt del nostre país, ja que si bé està a 1.192 metres, s’hauria de tenir en compte el petit poble de Rubió que pertany al seu municipi i té una altitud de 1.687 metres.

Segons l’alcalde de Soriguera l’Idescat només reconeix els pobles que són la capital del municipi i no tots els petits nuclis de població que conformen el municipi, que en el cas de Soriguera són 14 pobles i dues masies: Arcalís, Baro, Escós, Mencui i Estac, Freixa, Les Llagunes, Malmercat, Mencui, Puigforníu, Rubió, Soriguera, Tornafort, Vilamur i els dos masos de Saverneda i Llavaners.

Rubió – Soriguera – Foto: Enciclopèdia.cat

Al petit poble de Rubió que actualment té uns 10 habitants hi ha un rètol del Parc Natural de l’Alt Pirineu indicant: “Et trobes al municipi més alt de Catalunya”, però no està reconegut per l’Idescat. Si l’Idescat reconeix aquesta reivindicació de l’alcalde de Soriguera, altres pobles també podran reivindicar que se’ls reconegui com: Tor també al Pallars Sobirà amb 1.649 metres, La Bastida a la Cerdanya a 1.662 metres, el Port del Compte a 1.644 metres o Montgarri a la Vall d’Aran a 1.640 metres, traient el títol de poble més alt de Catalunya a Meranges.

L’alcalde de Meranges, Esteve Avellanet, ja ha anunciat que no entrarà en discussions ni disputes per aquest títol que més enllà d’un simple rètol, no aporta res al poble i en to irònic va dir que si cal, posaran barraca al Puigpedrós per poder dir que estan a 2.914 metres. Esperem que a ningú se li ocorri ficar una barraca a la Pica d’Estats a 3.143 metres, considerat com el cim més alt de Catalunya.

També us pot interessar:

Els 10 pobles més alts de Catalunya

Tags: Catalunya, Pobles

Notícies semblants: