Una quarantena de palestins procedents d’Egipte demanen asil a l’aeroport del Prat

Després que fa uns dies vam veure l’episodi que es va produir a Mallorca quan un grup de passatgers marroquins se les van enginyar per obligar el comandant a fer un aterratge d’emergència per poder fugir, ara s’ha produït un fet similar a l’aeroport del Prat a Barcelona.

Des del passat dilluns 39 passatgers palestins que feien un vol entre el Caire (Egipte) i Quito (Equador) amb escales a Barcelona i Bogotà, s’han negat a continuar el vol i han demanat asil a Espanya. Els viatgers tenen passaport libanès, però afirmen que són palestins. Quan el vol va aterrar a la Terminal 2 del Prat van baixar de l’avió i en lloc de fugir com ho van fer els marroquins a Mallorca, aquests van dir que la seva intenció era demanar asil a Espanya.

Des del dilluns a les 11 de matí quan va arribar l’avió a Barcelona, estan en una sala de l’aeroport del Prat destinada a allotjar a les persones que demanen asil, on tenen dutxes i altres serveis bàsics, mentre es tramita la sol·licitud d’asil.

Aquestes 39 persones no estan retingudes amb caràcter de detinguts, ja que si volen poden tornar al seu país, continuar el viatge fins a Bogotà o esperar que es resolgui la seva sol·licitud.

A diferència del cas que es va produir a l’Aeroport de Son Sant Joan de Mallorca el passat 5 de novembre, aquests passatgers han triat un procediment legal com és la petició d’asil en un país i no pas un fet delictiu com van fer els marroquins i pel que alguns d’ells van acabar detinguts i amb una possible acusació de sedició.

Recordem el que va passar a Mallorca:

La rocambolesca fugida d’un grup d’immigrants que obliga a tancar l’aeroport de Palma (06.11.2021)

Tags: Aeroport Prat

Notícies semblants: