El Suprem dictamina que les escoles catalanes hauran de fer un 25% de classes en castellà


El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de cassació de la Generalitat presentat ara fa un any contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i obliga al Departament d’Educació a fer el 25% d’hores de docència en castellà, el 25% de les classes.

Això implica que a més de l’assignatura de castellà, s’haurà de fer una altra assignatura també en castellà. En el moment que el Tribunal Suprem comuniqui la sentència a la Generalitat, aquesta serà ferma, però el govern ja ha anunciat que continuaran com ara.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray ha qualificat la sentència del TS de “menyspreu als professionals de l’educació a Catalunya”, “És un greu atac a l’escola catalana per un tribunal allunyat i desconeixedor de la realitat dels centres educatius”. El conseller també ha volgut remarcar que des del 2005 tan sols vuitanta famílies han demanat l’educació en castellà.

Plataforma per la Llengua ja s’ha pronunciat al respecte alertant que la sentència del TS és contrària a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, ratificada per l’Estat espanyol.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.