Un caçador mata un os bru que el va atacar al Pirineu francès.

El dissabte passat a la Vall d’Estours, al departament francès de l’Arieja, molt a prop de l’Alt Àneu a la frontera catalana, un caçador que estava fent una batuda de senglars, es va topar amb un os bru i els seus cadells. Es tractava de la femella coneguda com a Caramelles que aquest estiu passat havia estat vista al Pallars.

Caramelles va atacar a l’home aconseguint mossegar-lo en una cama i aquest es va veure obligat a disparar-li dos trets que la van matar. El caçador va ser traslladat en helicòpter fins a l’hospital de Foix i després traslladat a l’Hospital Universitari de Toulouse, per atendre’l la forta hemorràgia que estava patint a conseqüència de la mossegada, que l’havia afectat l’artèria femoral.

L’ossa Caramelles tenia 24 anys i sempre ha viscut al Pirineu on aquests darrers anys s’havia convertit en la gran matriarca del Pirineu. En total va tenir 10 parts amb 18 fills. En aquests vint anys que portem de segle, al Pirineu han mort sis exemplars os bru, tres abatuts, un atropellat i l’últim l’os Cachou que va ser enverinat l’any passat. Ara hem de lamentar la mort de l’ossa Caramelles que va ser trobada a pocs metres d’on van rescatar al caçador.

Notícia relacionada:

Detingut un funcionari del Conselh Generau d’Aran per la mort de l’os Cachou (20.11.2020)

Tags: Batuda, Os

Notícies semblants: