Detingut un funcionari del Conselh Generau d’Aran per la mort de l’os Cachou

L’os ‘Cachou’ en una imatge del 2017. Foto: Conselh Generau d’Aran.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un funcionari del Conselh Generau d’Aran perquè presumptament pot estar implicat en la mort de l’os Cachou el passat mes d’abril. Segons ha informat TV3, la persona detinguda seria un funcionari de medi ambient del Consell de l’Aran.

En un principi la mort d’en Cachou es va atribuir a una agressió produïda per un altre os i una caiguda posterior, segons l’estudi preliminar de la necròpsia efectuada pel Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB, però entitats ecologistes no van veure creïble aquesta versió i sospitaven que podia haver estat enverinat.

La causa de la mort d’en Cachou només es podrà saber examinant els resultats de la necròpsia a fons, però en aquests moments no es pot accedir a tota la documentació de la necròpsia perquè la jutgessa que porta el cas ha decretat el secret de sumari.

Notícies relacionades: 

Troben mort l’os Cachou en un bosc de la Vall d’Aran (Abril 2020)

Troben un os mort a trets al Pirineu francès (Juny 2020)

Tags: Os Cachou

Notícies semblants: