Després de l’èxit del ‘Reparatruck’, arriba a Barcelona i rodalies el ‘Didaltruck’, un taller de costura gratuït.

Foto: Solidança

A finals del 2019 abans que arribés la pandèmia es va posar en marxa a la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana un nou servei de reparació d’electrodomèstics itinerant. El servei ‘Reparatruck‘, una furgoneta que anava visitant els barris de Barcelona i els pobles del voltant, ensenyant i ajudant a la gent a reparar els seus petits electrodomèstics.

Ara arriba el ‘Didaltruck un servei similar, però en aquest cas per donar una segona vida a les nostres peces de roba. Un taller de costura itinerant que ens ensenyarà a fer petis arranjaments de roba, com fer la vora d’un pantaló, canviar una cremallera o transformar una peça de roba en una bossa, entre moltes altres coses.

En el ‘Didatruck‘ trobarem retalls, màquines de cosir per poder treballar i persones que ens assessoraran com hem de fer-ho. Allà podrem transformar la nostra pròpia roba per donar-li un nou ús evitant així el malbaratament tèxtil i la generació de residus. I el més important de tot, totalment gratuït.

És l’anomenada tècnica ‘upcycling que consisteix en la reutilització de determinats materials per a la creació d’altres nous, aliens a la seva naturalesa inicial. Tot té una segona vida, d’una ampolla de plàstic podem fer una peça d’abrigar, d’uns rotllets de paper higiènic podem fer un arbre de Nadal, etc. ‘L’upcycling es basa en la teoria de les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Aquests projectes han estat impulsats per Solidança, una entitat sense ànim de lucre que treballa des de l’any 1997 per a construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient. Ofereix serveis vinculats a la gestió integral de residus per afavorir l’economia circular, al mateix temps que busca fórmules per a la integració sociolaboral de les persones i col·lectius en risc d’exclusió social.

En la seva web trobarem una Agenda per saber on es troben els serveis cada dia, per exemple avui 27 de novembre, elReparatruck es troba a Castelldefels i el Didaltruck‘ a Mataró.

Notícies relacionades:

Nova aposta pel Medi Ambient. Arriba a Barcelona Repara Truck. (07.11.2019)

Tags: Didaltruck, Reparatruck

Notícies semblants: