Pablo Casado torna a carregar contra el català i pocs minuts després se li gira en contra

Pablo Casado el líder del PP nacional ha estat aquest matí en un acte que s’ha celebrat a Lleó i en lloc de parlar de temes de la comunitat de Castella i Lleó o de la capital lleonesa, s’ha dedicat a parlar de Catalunya i el català, com ja ens té acostumats. Sembla que en determinades comunitats carregar contra Catalunya i la seva llengua té un bon rèdit electoral.

Durant el seu discurs, després de deixar clar que li ha ofert a Pedro Sánchez els seus senadors per tal de tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució si Catalunya no fa cas de la sentència del Tribunal Suprem sobre que s’han de fer el 25% de les hores docents en castellà, ha començat a parlar de la sanitat amb un discurs que aviat ha estat la causa de què el ridiculitzin a les xarxes socials.

Casado es preguntava com és que per exercir la medicina a Catalunya s’ha de saber català i en canvi un metge català pot exercir la medicina perfectament a Lleó?

La resposta és ben fàcil, perquè el metge català és bilingüe, domina tan bé la llengua catalana com la castellana, particularitat que demostra que a Catalunya no cal que ens imposin més hores de castellà a l’escola. Els estudiants catalans quan acaben l’ensenyança obligatòria dominen per igual ambdues llengües i en molts casos amb millor nota en castellà que en altres comunitats autònomes.

Les paraules literals del discurs de Casado han estat aquestes:

“Per què a un metge, a un doctor en Medicina, una persona amb la millor capacitació per a operar, per cert, es fa més sagnant en la cirurgia, en la qual el pacient sol estar, evidentment, anestesiat; doncs, per què té el requisit de parlar català, i per què no obstant això un català, un metge, pot exercir la Medicina perfectament a Lleó? És a dir, quin país estem construint?”.

També cal destacar que quan diu que “es fa més sagnant en la cirurgia, en la qual el pacient sol estar, evidentment, anestesiat”, aquí el metge no cal que parli ni castellà ni català, simplement que es dediqui a intervenir al pacient.

Ell mateix amb el seu discurs està demostrant que el castellà no està perseguit ni es prohibeix a Catalunya i sembla mentida que una persona que s’ha passejat pels carrers de Barcelona lliurement parlant en castellà, faci un discurs així en terres que potser no coneixen la realitat que es viu aquí.

Aviat s’han vist les reaccions a les xarxes socials, ridiculitzant al líder del PP nacional.

Tags: català, Pablo Casado

Notícies semblants: