Una estelada gegant i crema d’exemplars de la Constitució a Santa Coloma de Gramenet.

Foto: ANC Gramenet – Twitter @ANC_GRAMENET

Avui dia de la Constitució espanyola, l’Assemblea Nacional Catalana en una acció conjunta amb el Consell per la República i els CDR han volgut mostrar el seu rebuig a la celebració  d’aquesta diada amb el desplegament d’una estelada gegant que han col·locat en un dels ponts que travessa el Besòs entre les poblacions de Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Aquest acte en senyal de protesta per la celebració del dia de la Constitució ha anat acompanyat de la crema de diversos exemplars de la carta magna espanyola sota el pont on havien posat l’estelada. Com ha publicat l’ANC al seu perfil de Twitter: “Avui, 6-D, no tenim Res a Celebrar”.

Els activistes que volien expressar així el seu rebuig a aquesta celebració en honor d’una Constitució que no els representa també han llençat pots de fum amb els colors de la senyera i a continuació han llegit un manifest contra el “règim del 78” en el que deien: “No podem permetre que el règim del 78 continuï vulnerant els nostres drets”. Amb relació a la recent controvèrsia sobre la llengua catalana per la imposició del Suprem del 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes, han volgut manifestar que “Volen destruir la nostra llengua, cultura i identitat. Doncs que sàpiguen que sempre ens trobaran al davant, alçades i combatives”.

L’acte ha acabat amb el cant dels Segadors i l’himne de la resistència dels partisans italians “Bella Ciao“.

Tags: ANC, Dia Constitució

Notícies semblants: