Nova derrota per la Justícia espanyola: Bèlgica decideix no extradir al raper Valtònyc.

La justícia belga s’ha pronunciat avui sobre l’extradició a l’Estat espanyol del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc. El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha pres la decisió de no extradir a Espanya a Valtònyc acusat per l’Audiència Nacional espanyola dels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces que comportaven una condemna de tres anys i mig de presó per les lletres de les seves cançons.

Contra aquesta decisió que arriba després de tres anys i mig d’exili del raper, es pot presentar recurs davant el Tribunal de Cassació. Amb aquesta decisió de tombar l’euroordre de l’Audiència Nacional, la justícia espanyola haurà de carregar amb una altra derrota davant la justícia europea, arran del procés català i la llibertat d’expressió dels compositors i cantants.

Josep Miquel Arenas, que va perdre la seva mare ara fa un any quan ell ja estava a l’exili, ha obtingut una victòria per a ell i en record de la seva mare. Valtònyc està oferint una roda de premsa que podeu seguir a les xarxes socials.

Avui es podria arribar a la conclusió que el que Espanya considera delicte, Bèlgica i gran part dels països europeus creuen que és llibertat d’expressió.

Així ho feia públic la defensa del raper: 

“Victoria! Després de tres anys de procediments legals, un desviament al Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees i al Tribunal Constitucional de Bèlgica, el Tribunal d’Apel·lació dictamina que Valtonyc no pot ser extradit. Un bon dia per a la música i la llibertat d’expressió”.

Tags: Extradició, Valtònyc

Notícies semblants: