Les ‘Hores tranquil·les’, una iniciativa de Bonpreu i Esclat per facilitar la compra a persones autistes o amb hipersensibilitat sensorial.

L’any passat la cadena de supermercats catalana, Bonpreu i Esclat va començar a fer les seves targetes de client en sistema Braille per a les persones invidents o amb discapacitat visual i des del mes de novembre els ofereix un servei d’acompanyament perquè puguin fer la compra sense necessitat d’anar acompanyats d’un familiar o amic.

Ara ens han sorprès amb una altra iniciativa pensada per a les persones autistes o que tenen hipersensibilitat sensorial. Sabem que a aquestes persones, els sorolls i les grans lluminàries els molesten, per això Bonpreu i Esclat amb col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme, han posat en marxa una iniciativa anomenada ‘Hores tranquil·les’.

Des d’ara cada dissabte entre les tres i les cinc de la tarda, tots els establiments de la cadena catalana reduiran la intensitat de les llums, es desconnectarà el fil musical i la megafonia i es tancaran les pantalles digitals, per tal que aquestes persones puguin comprar amb total tranquil·litat. També s’aplicaran mesures per disminuir el soroll natural que es genera a les botigues. Esperem que els clients que siguin als establiments en aquelles hores tinguin en compte aquesta iniciativa i redueixin el seu to de veu, per solidaritat amb aquestes persones.

Segons indiquen en la seva pàgina web: “Bon Preu vol reivindicar la inclusió en tots els àmbits de la vida i la importància de poder accedir a serveis essencials en igualtat de condicions”.

Notícies relacionades:

Bonpreu ofereix la targeta de client en braille i acompanyament perquè les persones invidents puguin anar a comprar soles (27.11.2021)

Tags: Bonpreu Esclat

Notícies semblants: