ÚLTIMA HORA: Jordi Cuixart deixa la presidència d’Òmnium Cultural

En aquest moment Jordi Cuixart està concedint una entrevista a RAC1 on ha anunciat en el programa de Jordi Basté que deixa la presidència d’Òmnium Cultural. En la pròxima assemblea general ordinària del 26 de febrer no es presentarà a la reelecció deixant l’entitat en mans de Xavier Antich si els socis així ho decideixen.

Cuixart diu que calen nous lideratges i que el millor moment per efectuar el relleu és ara que “l’entitat està consolidada”. Jordi Cuixart va substituir a Muriel Casals un any abans de la seva mort, el desembre del 2015, perquè ella va fer el salt a la política presentant-se a les eleccions al Parlament de Catalunya per Junts pel SÍ, malauradament no va poder gaudir gaire temps del seu càrrec de diputada.

Durant els tres anys que Cuixart va està a la presó, no va deixar la presidència i les funcions de president des del carrer les va fer Marcel Mauri, que ara també deixa el seu càrrec. Jordi Cuixart ha desenvolupat el seu mandat com a president d’Òmnium Cultural més temps a dins de la presó que fora, però com va dir en el seu dia, quan va ser indultat: “Vaig entrar a la presó com a president d’Òmnium i en surto com a president d’Òmnium”.

En Jordi Cuixart abandona el lideratge d’Òmnium, però no deixa ni l’entitat ni el seu activisme en la lluita per aconseguir una Catalunya independent. El que si descarta és fer el pas cap a la política institucional, no es presentarà a les pròximes eleccions, es dedicarà a la seva empresa i a treballar com fins ara per Catalunya.

Tags: Jordi Cuixart

Notícies semblants: