Ajornat el judici del Rambo de la Cerdanya pels seus problemes mentals

Ahir s’havia d’haver celebrat el judici del Rambo de la Cerdanya a Girona per l’atracament que va perpetrar a l’Alp Hotel Masella el desembre del 2018 en el que es va endur 17.211 euros, però la vista no es va poder ni iniciar. Martí Cots Saleta, més conegut com el Ramonet de Pi o el Rambo de la Cerdanya, a instàncies del jutge, va ser examinat pel metge forense per tal de comprovar si estava en condicions mentals de ser interrogat i l’informe del forense va ser que l’acusat no estava en condicions per poder enfrontar-se al judici.

Segons informa El Punt Avui, el conegut delinqüent “es va mostrar excessivament agressiu quan els Mossos el traslladaven des dels calabossos fins al despatx del metge forense, ni tan sols li van treure les manilles”.

Martí Cots que té diagnosticada esquizofrènia paranoica, sempre ha estat molt agressiu contra les forces de seguretat, en especial amb la Guàrdia Civil, que l’han detingut en nombroses ocasions per tot el seu llarg historial delictiu que va començar als 18 anys amb l’atracament a un taxista i amb 24 anys ja acumulava una trentena de detencions. S’ha passat mitja vida entrant i sortint de presons i centres psiquiàtrics, però en diferents ocasions va aconseguir fugir tant de la Guàrdia Civil com en una ocasió dels carabiners italians.

Actualment, el Rambo de la Cerdanya està ingressat en la presó de Brians, però el mes vinent s’acaba el termini de dos anys de presó preventiva, per això hauria de ser jutjat abans, si no s’haurà de celebrar una vista per tal de prorrogar aquest termini de dos anys per tal que no quedi en llibertat i torni a actuar.

Intentaran tornar a jutjar-lo abans del termini dels dos anys. La Fiscalia demana l’absolució pels seus problemes mentals i proposa que sigui internat en un centre psiquiàtric durant cinc anys i després cinc anys més de llibertat vigilada. La defensa demana l’internament en un centre psiquiàtric el mínim temps imprescindible.

Recordem la història del Rambo de la Cerdanya:

El Rambo de la Cerdanya torna a Catalunya (28.02.2020)

Tags: Cerdanya, Detencions, Rambo

Notícies semblants: