Centenars de persones es manifesten a Barcelona contra els experiments amb els cadells de beagles.

Centenars de persones s’han concentrat aquest matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar que se suspenguin els experiments amb els cadells de gossos de la raça beagle que està efectuant el laboratori madrileny Vivotecnia per encàrrec de la Universitat de Barcelona.

Segons la Guàrdia Urbana de la ciutat la manifestació ha congregat unes 450 persones, però com en totes les concentracions hi ha xifres molt dispars, el partit animalista PACMA eleva la xifra fins a un miler de persones que reclamen l’alliberament de la trentena de cadells de beagle que hi ha al laboratori madrileny perquè puguin ser adoptats.

També demanen que la Universitat de Barcelona anul·li el contracte que té amb l’empresa Vivotecnia per la seva mala praxi amb els animals amb els quals treballen. Precisament per aquesta causa tenen un judici pendent i no entenen com una institució pública com la Universitat de Barcelona faci contracte amb una empresa així.

La Fundació Parc Científic de Barcelona, pertanyent a la UB, va contractar a Vivotecnia perquè cap altre laboratori es va presentar a concurs per fer les proves d’un fàrmac antifibròtic en 38 cadells de beagles i  un cop acabat serien sacrificats.

Notícia relacionada:

38 cadells de Beagle seran sacrificats després d’un experiment de la Universitat de Barcelona (18.01.2022)

Tags: beagles, Experiments, Gossos

Notícies semblants: