L’Església reconeix que té béns en propietat que no li corresponen gràcies a una llei del govern d’Aznar.

L’Església reconeix que té una sèrie de béns registrats al seu nom que realment no pertanyen a l’Església i tot gràcies a una llei aprovada durant el mandat de José María Aznar. Tot va començar l’any 1996 quan el govern del PP amb José María Aznar com a president, va aprovar una modificació a la llei hipotecaria per permetre que es pogués registrar legalment una propietat sense cap document acreditatiu de la propietat, amb la simple paraula era suficient.

L’Església va aprofitar l’ocasió i entre els anys 1998 i 2015 va registrar al seu nom 20.014 immobles destinats al culte i altres 14.947 de diferents usos. Ara, arran de la reunió amb el president Sánchez, ha transcendit que l’Església reconeix que 965 propietats registrades al seu nom, realment no els pertanyen, argumentant que va ser per errades de registre.

En acabar la reunió d’aquest matí, el govern central i la Conferència Episcopal han emès un comunicat en què informen que després d’un estudi fet per la Conferència Episcopal amb les diferents diòcesis de tot l’Estat, el resultat és que “965 béns pertanyen a un tercer o no consta la titularitat”.

Ara el govern central informarà les entitats locals per tal d’iniciar el procés de regularització d’aquests 965 béns que estan registrats a nom de l’Església, que durant els mandats del PP tant amb José María Aznar com amb Mariano Rajoy van voler oblidar. Va ser el PSOE a través d’una proposició de llei del 2017 quan es va impulsar la creació d’un llistat de les immatriculacions.

Notícies relacionades: 

L’Església s’ha apropiat de 3.700 finques catalanes sense cap títol de propietat (23.07.2020)

Tags: Església

Notícies semblants: