La Via Pirinenca: Catalunya i el País Basc il·luminaran 300 cims del Pirineu per reivindicar l’autodeterminació dels dos pobles.

El Pedraforca – Foto: Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Les entitats independentistes catalanes i basques estan preparant un esdeveniment pel pròxim 2 de juliol, la ‘Via Pirinenca’, consistent en il·luminar 300 cims del Pirineu des del Cap de Creus fins a Hondarribia per reivindicar la llibertat i el dret d’autodeterminació dels dos pobles.

Aquest és primer acte anunciat de les mobilitzacions que es faran al llarg del 2022. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Gure Esku Dago i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), seran les entitats encarregades de l’organització d’aquest esdeveniment, que vol ser una rèplica dels 131 farells que van il·luminar les muntanyes de Montserrat el setembre del 2019, en l’acte anomenat ‘Llum i Llibertat’.

Per primer cop els Pirineus s’il·luminaran de punta a punta des de Portbou a Hondarribia, passant pel Pedraforca i la Penya d’Aia. La llum reivindicativa de bascos i catalans arribarà des del Mediterrani fins a l’Atlàntic, al llarg de més de 400 quilòmetres.

Penyes d’Aia – Foto: Gure Esku.

Ahir a la nit les entitats organitzadores van fer la presentació de l’esdeveniment. A Catalunya es va fer en Sant Ponç de Molers als peus del Pedraforca i en el País Basc a la Penya d’Aia a Aiako Harria. En els dos escenaris es van il·luminar diversos punts de llum.

A la banda catalana Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, va dir que amb la Via Pirinenca 2022 volen “reclamar l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d’autodeterminació dels pobles”.

A partir de l’1 de març les entitats convocants obriran les inscripcions per aquelles persones que vulguin participar portant un llum fins a un cim del Pirineu, tenint en compte que la majoria dels cims són d’alta complexitat, hauran de ser gent preparada.

Les inscripcions per la zona del Pirineu Central al seu pas per l’Aragó ja estan obertes. Per Euskal Herria i Catalunya, s’obriran a partir del mes de març

Notícies relacionades:

Les fotos dels 131 farells a les agulles de Montserrat – Llum i Llibertat (30.09.2019)

Tags: ANC, Via Pirinenca

Notícies semblants: