Les millors Natilles de supermercat segons un estudi de l’OCU

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha efectuat un estudi sobre les natilles que es venen als supermercats i grans superfícies. Han analitzat 33 productes dels més venuts, de vainilla, de vainilla amb galeta i de xocolata i el resultat és que en general totes tenen massa sucre i additius.

L’Organització Mundial de la Salut ja fa anys que està indicant que hem de reduir el consum de sucre, altament nociu per a la salut en grans quantitats. De l’estudi de l’OCU sobre les natilles, es desprèn que en la majoria dels productes analitzats superen els 22 grams de sucre per unitat, aproximadament uns tres sobres com els que ens serveixen en les cafeteries, mentre l’OMS recomana un consum de 25 grams al dia per un infant, que són en gran part els que més consumeixen aquests productes.

El valor mitjà de sucre en els diferents productes en grams per envàs:

🍮 Natilles de vainilla: 18,30
🍮 Natilles de xocolata: 20
🍮 Natilles de vainilla amb galeta: 21,3

Un altre dels problemes que presenten els productes industrials són la quantitat d’additius que porten afegits als ingredients principals que en aquest cas són la llet, el sucre i en les de xocolata el cacau que en la majoria dels casos estudiats, no superen el 2,5%.

De l’estudi que s’ha efectuat en un laboratori acreditat i una degustació per part d’un jurat expert, l’OCU detalla quines són les millors natilles que podem trobar en un supermercat.

🍮 Natilles de Vainilla:

  1. Eroski a Catalunya Caprabo
  2. Aldi – Marca Milsani
  3. DIA – Marca Caprichoso

🍮 Natilles de xocolata

  1.  Danet de Danone
  2.  Carrefour
  3.  DIA – Marca Caprichoso

🍮 Natilles de vainilla amb galeta

  1.  IFA eliges
  2.  ALDI – Marca Milsani
  3.  Eroski a Catalunya Caprabo

I si voleu apostar per un producte més natural, us deixem una recepta de la crema catalana, una de les postres més tradicionals de la cuina catalana.

Recepta de Cuina, Com es fa – Crema Catalana

Tags: Natilles

Notícies semblants: