Recepta de Cuina, Com es fa – Crema Catalana


Ingredients:

  • 1/2 litre de llet sencera
  • 4 rovells d’ou
  • 50 grams de sucre i una mica més per cremar-la
  • 20 grams de maizena
  • Un canó de canyella
  • La pell d’una llimona i una taronja

Preparació:

Treure la pell de la llimona i de la taronja, rentar-les i afegir-les a la llet junt amb el canó de canyella.

Fer arrencar el bull de la llet i treure-la del foc.

En una cassola, barrejar els rovells d’ou amb el sucre i remenar-ho bé, després afegir la llet colada i anar remenant contínuament.

Desfer la maizena en mig got de llet freda, afegir-la a la cassola i posar-ho al foc, procurant que no arrenqui el bull i sense parar de remenar fins que la crema sigui prou espessa.

Treure-la de foc, sense parar de batre i posar-la en plats individuals o cassoletes de terrissa i deixar-ho refredar a temperatura ambient.

Un cop freda es pot ficar a la nevera.

Abans de servir-la, espolsar un grapat de sucre per damunt de cada cassoleta, de manera que quedi una capa. Passar una pala calenta pel damunt, lentament, perquè el sucre és caramel·litzi. Es pot substituir la pala per un bufador.