Per què aquesta dèria a fer productes vegans amb sabor de carn o peix? Pèsols amb gust de tonyina?

En aquests darrers anys la cuina vegana ha anat augmentant d’adeptes, potser per totes les notícies que se senten amb relació a què el consum de carn, en especial la vermella, que diuen és perjudicial per a la salut i la seva producció perjudicial per al medi ambient. Segur que els nostres avis i àvies no podien viure sense un bon entrecot o un tros de cansalada, però naturalment la producció era molt més natural que la que tenim avui en dia.

Deixant de banda els motius pels quals cada persona aposta per un tipus d’alimentació, el que no té gaire explicació és perquè un producte vegà ha de tenir gust de carn o que a un establiment on no es ven cap mena de productes d’origen animal tingui un rètol que digui ‘Carnisseria’. A qui volen enganyar?

Una de les teories per fer que unes mandonguilles, unes salsitxes o una hamburguesa elaborades amb productes vegetals, acabin tenint gust de carn, pollastre o peix, és perquè els nous vegans s’han d’anar oblidant del sabor de la carn gradualment i no de cop, és una mena d’adaptació. Molt malament ho tenen els que renuncien a menjar carn pel simple fet que no els agrada el seu sabor.

Fa uns mesos la multinacional suïssa d’aliments i begudes, Nestlé, va treure al mercat uns pèsols amb gust de tonyina. Es tracta de la primera proteïna vegetal amb gust, olor i la textura de la tonyina. On queda el sabor a pèsols?

Nestlé entra al mercat espanyol amb la Vuna nom amb què ha batejat aquest producte la multinacional suïssa i que està elaborat amb proteïna de pèsols, de soja rehidratada, aigua, vinagre, olis vegetals, llorer, sal i altres ingredients, però el que no té és tonyina, llavors per què ha de tenir aquest sabor?

Si volem apostar per una alimentació més saludable, més basada en productes vegetals i deixar de banda la carn, hem de començar a treballar perquè cada cosa tingui el seu gust natural i no disfressar els productes. Això afegit a què, malgrat no tenir carn, pollastre o peix que en principi haurien de ser els ingredients més cars, quan anem al mercat els productes vegans resulten molt més cars. En el cas d’aquests pèsols amb sabor a tonyina, es venen al voltant de sis euros, molt més cars que una llauna de tonyina o una bossa de pèsols congelats i cada cosa amb el seu sabor natural.

Notícies relacionades:

La primera ‘carnisseria’ 100% vegana de Barcelona

Tags: Productes vegans

Notícies semblants: