El noi d’Arbúcies que va lluitar perquè els temporers de Lleida trobessin allotjament, campió de la Copa d’Àfrica amb el Senegal.

Keita Baldé amb la selecció de Senegal

Keita Baldé és un noi de 26 anys nascut a Arbúcies que amb nou anys es va iniciar en el món del futbol amb el C.F. Palautordera, després amb la Damm per acabar amb nou anys a la Masia del F.C. Barcelona on va estar jugant en les categories inferiors del Barça fins a l’any 2010.

La seva marxa del club blaugrana quan encara era cadet va ser notícia per una broma que li va fer a un company durant un torneig que se celebrava a Qatar. Keita li va posar uns glaçons de gel al seu company d’habitació dins del llit. Sembla que això no va agradar gaire a l’equip tècnic de l’equip i va acabar marxant de Barcelona per fitxar pel Cornellà on la temporada següent va marcar 47 gols. El 2011 va fitxar pel Lazio i des de llavors tota la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a Itàlia on actualment juga amb el Cagliari.

Els pares del davanter català són d’origen senegalès i ell va triar jugar amb la selecció del Senegal on ara s’ha proclamat campió de la Copa d’Àfrica. Més enllà de la seva activitat esportiva, Keita Baldé sempre s’ha mostrat molt compromès amb els immigrants que arriben al nostre país.

Quan fa dos anys, a l’inici de la pandèmia, els temporers de Lleida no trobaven hostals ni lloc on poder dormir mentre treballaven en la campanya de la fruita i havien de dormir al carrer, sense cap mesura d’higiene en aquells moments complicats per la Covid-19, Keita es va comprometre a pagar el seu l’allotjament.

Notícies relacionades:

Els temporers de Lleida no troben lloc per dormir ni pagant per avançat. (31.05.2020)

Tags: Keita Baldé

Notícies semblants: