Una bretolada destrossa unes pintures rupestres de 6.000 anys d’antiguitat per pintar una bandera espanyola

Foto: Twitter @saltalomas

Hi ha bretolades que no s’entenen, algú ha tingut la fantàstica idea de pintar una bandera espanyola damunt unes pintures rupestres de 6.000 anys d’antiguitat en el ‘Peñon del Muerto‘ de Serra Madrona, que es pot veure en la carretera que va de Solana del Pino (Ciutat Reial) a Andújar (Jaén).

L’alcaldessa de Solana del Pino ha denunciat que es van trobar la bandera pintada el passat cap de setmana sobre un conjunt de pintures rupestres. No és el primer cop que aquestes pintures són objecte d’actes vandàlics, segons publica La Vanguardia, fa uns quinze anys algú amb maquinària específica va arrencar alguna de les pintures i se les va endur.

Aquesta destrossa ha estat un acte premeditat, ja que per fer la pintada, almenys haurien de ser dues persones i dur una escala per poder arribar-hi, ha dit l’alcaldessa Poyatos, que ja ho ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil, la Diputació de Ciutat Reial i el Govern de Castella-La Manxa.

Fa dos anys també va aparèixer una enorme bandera pintada en una muntanya pròxima del Pont del Diable de Martorell que uns mesos després un grup independentista va repintar, però va tornar a ressorgir l’espanyola. En aquest cas, afortunadament no hi havia pintures rupestres, però també hem d’aprendre a respectar la natura i pintar les roques d’una muntanya no és massa respectuós, independentment del color de la bandera.

👉 Esborren la bandera espanyola gegant de la muntanya de Martorell. (15.09.2019)

Aquesta no l’única bretolada que hem vist aquests dies, un vigilant d’un museu de Iekaterinburg a Rússia en el seu primer dia de treball, no se li va ocórrer una altra cosa per no avorrir-se que pintar en una pintura, tassada en quasi un milió d’euros.

Es tracta de l’obra Tres figures (1932-34) de l’artista Anna Aleksandrovna Leporskaya, una obra avantguardista amb tres rostres sense ulls, nas ni boca, al que el vigilant per a no avorrir-se els va pintar uns ulls amb un bolígraf.

El vigilant ha acabat amb la seva feina el primer dia i el quadre haurà de ser restaurat, encara que sembla que no serà gaire complicat.

Tags: Bretolades

Notícies semblants: