Enric Llorca, l’exalcalde del PSC de Sant Andreu de la Barca hauria cobrat més de 85.000 euros en dietes irregulars.

Segons va publicar ahir al vespre Nació Digital, l’exalcalde del PSC de Sant Andreu de la Barca, Manuel Enric Llorca Ibañez, va cobrar 86.511 euros en dietes irregulars entre els anys 2015 i 2020. Així es desprèn d’un informe de l’Oficina Antifrau al qual ha tingut accés Nació Digital.

Antifrau insta a l’Ajuntament, ara en mans d’Ana Alba a fer efectiu un procediment per recuperar aquests diners. El mateix informe també recull que hi ha quatre regidors del PSC i un de Ciutadans que haurien estat cobrant durant anys, retribucions complementàries a les quals no tenien dret.

Aquests regidors amb dedicació exclusiva haurien rebut pagues derivades de l’aplicació del conveni col·lectiu dels treballadors encara que no eren ni personal funcionari ni laboral, eren càrrecs electes. Els afectats que també haurien de retornar les quantitats cobrades indegudament, són els tinents d’alcaldia Montserrat Tobella i Juan Pablo Beas, el regidor d’esports Luis Oulego, l’exregidora Eva Prim, els tres del PSC i la regidora de Ciutadans, Saray Cantero.

Pel que fa a l’exalcalde Enric Llorca, sense dedicació exclusiva, ja que treballa com a metge en el CAP de Sant Andreu de la Barca, cobrava dietes més altes que la resta dels càrrecs electes per l’assistència a la junta de govern i a comissions informatives. L’explicació que el mateix alcalde va donar en un ple per justificar aquesta retribució és que era per la major responsabilitat que tenia ell. Antifrau estima que només es poden atorgar diferents dietes per assistències a òrgans diferents, no en funció del càrrec que ostenta la persona.

Tot això ha sortit a la llum gràcies al treball d’investigació i posterior denúncia del principal grup de l’oposició, Fem Sant Andreu, format per ERC i ‘Vecinos por el Cambio‘, presentada ara farà un any davant l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Recordem que és el mateix alcalde que  fa dos anys va declarar persona non grata a Sant Andreu de la Barca a la llavors consellera de Salut, Alba Vergés.

ÚLTIMA HORA: Alba Verges declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca.

Tags: Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: