Sindicats d’educació es tanquen a la Conselleria per protestar per la decisió de l’avançament del curs escolar sense consultar.

Foto: Twitter @USTECSTEs

Des de primera hora de la tarda d’ahir dijous, una trentena de representants dels treballadors d’educació estan tancats al Departament d’Educació ubicat a la Via Augusta de Barcelona on han passat la nit. La protesta es deriva de la decisió unilateral que ha tingut la Generalitat d’avançar una setmana l’inici del curs 2022-2023, sense haver consultat amb ells.

Els representants dels professors afirmen que no es mouran fins que el conseller Josep GonzàlezCambray els escolti i parlin sobre l’avançament del curs vinent, ja que el conseller s’ha obert a negociar la forma d’implementar el canvi en el nou calendari, però no a discutir el tema de l’avançament.

Per part dels sindicats demanen tornar a l’horari lectiu anterior a les retallades que es van fer a causa de la crisi, però el Departament argumenta que amb els pressupostos actuals no és possible. Tant la USTEC (Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya), principal sindicat del professorat com Comissions Obreres anuncien que si no els escolten, continuaran les mobilitzacions.

A hores d’ara el conseller ha arribat al Departament i es reunirà aquest matí amb els representants dels treballadors.

Recordem que el passat dia 10, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’educació Josep GonzàlezCambray, van anunciar el canvi en el calendari escolar del curs vinent, sense haver-ho negociat amb els sindicats dels treballadors d’educació.

Importants canvis en el Calendari Escolar pel curs vinent, s’avança l’inici del curs.

Tags: Educació, vaga

Notícies semblants: