Arriba el mes de març i amb ell els camps florits del Segrià – La ruta d’Alcarràs Florit

Fa poc més d’una setmana la població catalana d’Alcarràs era protagonista a tots els diaris europeus gràcies a la pel·lícula de Carla Simón‘Alcarràs’  que va rebre l’Os d’Or a la Berlinale de Berlín, uns dels premis cinematogràfics més prestigiosos del món.

Ara quan està a punt de començar el mes de març, torna a ser notícia pels seus camps de presseguers florits, un altre dels protagonistes del film de Carla Simón, el préssec. Els dos primers caps de setmana de març, se celebrarà ‘Alcarràs Florit’, una Ruta Paisatgística per gaudir dels espectaculars camps d’arbres de les diferents varietats de la fruita dolça, com presseguers, nectarines i platarines, en plena floració. Un paisatge que cada març es tenyeix de colors rosa.

Ja fa uns quants anys que el Segrià aprofita aquests camps florits amb les seves diferents tonalitats rosa com a reclam del turisme fruiter, un turisme de proximitat que aprofiten moltes famílies per conèixer el procés que té la fruita des que neix a l’arbre fins que arriba a les nostres taules.

Poblacions com Aitona o Alcarràs que aquest any celebra la novena edició d’Alcarràs Florit, fan una festa al voltant de la fruita. Una ruta on podrem veure el paisatge que va inspirar a Carla Simón a fer la pel·lícula que va triomfar a Berlín, guardó que ha obligat a replantejar el programa de la festa, ampliant-lo a dos caps de setmana per l’allau de reserves que s’han fet arran de la pel·lícula. Fins ara tot es concentrava en un sol cap de setmana.

Per immortalitzar aquesta bellesa, com cada any, es convoca un concurs de fotografies amb els camps florits com a protagonistes. Per participar s’haurà de fer una fotografia, exclusivament amb el mòbil i penjar-la a Instagram amb el hashtag #AlcarràsFlorit22, abans del 15 de març a les nou del matí. Hi haurà un primer premi de 150 € i un segon de 80 €. Podeu consultar les bases 👉 aquí.

Tags: Alcarràs, Fruita, prèsec, Turisme

Notícies semblants: