Catalunya renuncia a llançar el segon nano satèl·lit català des de la base russa al Kazakhstan

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró va anunciar ahir des de l’estand Digital Catalonia al Mobile World Congress que s’està celebrant a Barcelona, que la Generalitat descarta llençar el seu segon nanosatèl·lit català des del cosmòdrom rus de Baikonur al Kazakhstan, com a mesura per denunciar la guerra que Vladímir Putin ha encetat contra Ucraïna.

En paraules del conseller: “Prenem aquesta decisió a causa dels esdeveniments que hem vist i amb la invasió produïda a Ucraïna per part de Rússia.”

Recordem que des de Baikonur es va posar en òrbita el primer nanosatèl·lit català, l’Enxaneta ara farà un any per desplegar serveis de connectivitat global amb la finalitat d’obtenir dades de sensors ubicats arreu del territori català.

Aquest segon nanosatèl·lit que s’havia d’enlairar la pròxima tardor i que té una inversió d’1,7 milions d’euros, servirà per aconseguir informació per lluitar contra el canvi climàtic, com poder seguir incendis forestals o altres desastres naturals. Un cop analitzades les dades obtingudes, es podran prendre les decisions adequades per lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

De moment el conseller Puigneró no ha avançat des d’on i quan es llençarà aquest segon nanosatel·lit català.

Notícies relacionades: 

El vídeo de l’enlairament de L’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit català (22.03.2021)

Tags: Guerra, Nanosatèl·lit, Rússia

Notícies semblants: