Barcelona podria establir un peatge per entrar a la ciutat amb cotxe

Ahir el consell de ministres del govern central va aprovar l’avantprojecte de llei de mobilitat sostenible, que si prospera i finalment és aprovada, els municipis podran establir un peatge, l’anomenada ‘taxa de congestió’ per entrar a les zones de baixes emissions (ZBE), com ja fan algunes capitals europees com Londres, Estocolm, Milà o Oslo.

Tots els no residents i els vehicles no  exempts que podrien ser els transportistes, haurien de pagar per entrar a la ciutat. En l’avantprojecte no es fixa ni la quantia a pagar ni els vehicles afectats, però si recull que les condicions haurien de ser les mateixes en tot l’Estat, deixant a la consideració de cada consistori si vol aplicar aquesta taxa o no.

De moment a l’Estat espanyol només Barcelona i Madrid tenen delimitades les zones de baixes emissions (ZBE), incloses algunes poblacions de les seves àrees metropolitanes, per tant, només seria d’aplicació a les dues capitals. No obstant això, d’acord amb la Llei de canvi climàtic, abans de finalitzar aquest any, 149 ciutats de més de 50.000 habitants hauran de delimitar aquestes zones.

Aquesta mesura pretén fomentar el transport públic, descongestionant les grans ciutats i reduint la contaminació. Els diners recaptats serien destinats a millorar el transport públic i les infraestructures de mobilitat.

De moment l’ajuntament de Barcelona no s’ha pronunciat al respecte, però si la llei finalment és aprovada, el més probable és que el consistori d’Ada Colau sigui un dels que implementaran aquesta nova taxa, ja que en algunes ocasions s’ha mostrat favorable a aquesta mesura,  com quan van desaparèixer els peatges de les autopistes. 👇

Ada Colau vol que tornin els peatges per entrar a la ciutat de Barcelona

Tags: Barcelona, Peatge

Notícies semblants: