Mor Miquel Strubell i Trueta, sociolingüista fundador de l’ANC i gran defensor de la llengua i cultura catalana

Aquesta nit ens ha deixat als 72 anys Miquel Strubell i Trueta, un sociolingüista català, net del doctor Trueta. Strubell va ser un dels quatre fundadors de l’Assemblea Nacional Catalana, acompanyat d’Enric Aïnsa, Pere Pugès i Miquel Sellarès, el 10 de març del 2012 van omplir el Palau Sant Jordi per celebrar l’acte constituent de l’ANC.

Aquest dissabte ens hem despertat amb aquestes paraules al seu perfil de Twitter: “Miquel Strubell i Trueta ha mort aquesta nit als 72 anys. Va dedicar la seva vida al país i a la família amb generositat, honradesa i sentit de l’humor. Descansi en pau.”

Strubell va néixer a Oxford l’any 1949, fill d’un anglès i una catalana filla del doctor Josep Trueta i Raspall. A Anglaterra es va llicenciar en Psicologia i Fisiologia per després venir a Catalunya on es va especialitzar en polítiques lingüístiques, dedicant-se a la recerca sobre el bilingüisme a l’escola.

Va ocupar diferents càrrecs relacionats amb la llengua, l’any 1980 va ser el cap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Anys després director de l’Institut de Sociolingüística Catalana i vicepresident del Consorci per a la Normalització Lingüística. Tota una vida dedicada a la llengua i la cultura catalana. També va ser membre d’Òmnium Cultural i del Consell per la República.

Un dels primers a reaccionar a aquesta trista notícia ha estat el president Puigdemont.

🖤 Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Miquel Strubell i Trueta. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Miquel Strubell, Morts

Notícies semblants: