Mor el cantautor Pau Riba als 73 anys

Foto: Instagram Pau Riba

Acabem de saber la notícia que Pau Riba i Romeva, el cantautor transgressor dels Països Catalans, ha mort als 73 anys a causa del càncer de pàncrees que patia des de fa mesos i que ell mateix va anunciar que era inoperable. Nascut a Palma de Mallorca l’any 1948 en una família de la burgesia catalana de l’època, Pau Riba va ser un dels protagonistes de l’època hippy de Formentera.

Fill del poeta Carles Riba i la poetessa Clementina Arderiu, era net de Pau Romeva, fundador d’Unió Democràtica de Catalunya. Va créixer en un ambient cristià i catalanista, per després conservar la cultura que li van transmetre els seus pares i avis, però abandonant altres valors com el conservadorisme i el catolicisme, convertint-se en un cantautor i poeta transgressor i hippy.

Poeta, músic i en algunes ocasions actor, va desenvolupar la seva trajectòria dins del moviment de la contracultura catalana. A principis de desembre va fer públic a través del seu perfil d’Instagram que patia càncer. Va començar sentint un dolor que una doctora va atribuir a un origen psicosomàtic, però finalment el passat mes d’octubre van descobrir que era un càncer de pàncrees i el van ingressar, malauradament, no era operable, tan sols calia esperar.

Malgrat aquest diagnòstic tan dolent i el tractament de quimioteràpia al que es va sotmetre, no va abandonar els escenaris, va continuar fent concerts i concedint entrevistes fins que ha marxat. Fins fa quatre dies estava assajant per fer un bolo ahir a la nit que segurament ell sabia que no el podria arribar a fer i gravant un disc amb l’Orquestra Fireluche a l’estudi. Volia deixar la feina feta que esperem veure aviat. L’endemà l’ingressaven a l’hospital.

🖤 Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Pau Riba. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Notícia relacionada:

El cantautor Pau Riba anuncia que pateix un càncer de pàncrees inoperable (08.12.2021)

El seu disc ‘Dioptria‘ és considerat el millor disc català del segle XX. Acomiadem-lo escoltant una de les cançons que formen el disc: Noia de porcellana

Tags: Morts, Pau Riba

Notícies semblants: