El premi al Millor Xuixo del Món 2022 marxa cap a L’Escala

Foto: Twitter Fòrum Gastronòmic Girona @ForumGastroGi

Si alguna cosa caracteritza a la població de l’Escala, són les seves anxoves, considerades com unes de les millors del món. A partir d’avui també poden estar orgullosos per haver estat guardonats amb el premi al Millor Xuixo del Món.

En el marc del Fòrum Gastronòmic que s’ha celebrat aquests dies en el Palau de Fires de Girona, avui han triat el Millor Xuixo del Món del 2022 i el guanyador ha estat la pastisseria Juhé de l’Escala, amb Agustí Gardella al capdavant que ha estat l’encarregat de recollir el guardó.

Més de 120 expositors han participat en el certamen que aquest any ha tornat a la normalitat, excepte l’obligatorietat de dur mascareta, després que el passat novembre es va haver de suspendre per causa de la situació epidemiològica derivada de la Covid. En ell s’han presentat les principals innovacions del sector gastronòmic i es van poder escoltar xerrades a càrrec de xefs d’elit com Ada Parellada o Jordi Cruz.

Ara fa dos anys el guardó se’l va endur la Fleca Pa Artesa del Vallès de Santa Perpètua de Mogoda. Sempre havíem sentit a parlar que per menjar un bon Xuixo hem d’anar a Girona, la ciutat que el va veure néixer fa més de cent anys, però avui en dia molts pastissers d’arreu de Catalunya fan unes elaboracions extraordinàries.

També us pot interessar:

El Xuixo la típica pasta catalana nascuda a Girona fa més de 100 anys

Tags: Millor Xuixo

Notícies semblants: