La farmacèutica catalana Grifols fa grans avanços en la innovadora vacuna contra l’Alzheimer

Segons una nota de premsa d’ahir de la multinacional catalana Grifols, un dels seus laboratoris filials, Araclon Biotech, està fent grans avanços en el desenvolupament d’una innovadora vacuna contra l’Alzheimer, malaltia que afecta a més de 30 milions de persones d’arreu de món.

La farmacèutica presentarà els resultats dels estudis que estan fent sobre la vacuna ABvac40 i sobre un test de diagnòstic precoç de la malaltia ABtest-MS, en el Congrés AD/PD™ 2022 sobre les malalties de l’Alzheimer, Parkinson i altres trastorns neurològics relacionats, que se celebra a Barcelona del 15 al 20 de març.

De la primera part de l’assaig clínic de la fase II, s’han obtingut uns resultats molt esperançadors, la vacuna presenta una seguretat i capacitat de tolerància excel·lent així com una potent resposta immunitària en pacients amb un deteriorament cognitiu lleu de tipus amnèsic.

La vacuna ABvac40 es basa en una immunització activa davant la proteïna beta-amiloide 40 per combatre la malaltia de l’Alzheimer en el seu estat inicial. Pe que fa al test ABtest-MS s’ha confirmat la capacitat que té per identificar de forma molt precisa aquelles persones que tenen una càrrega amiloide cerebral, un dels primers signes relacionats amb l’Alzheimer. Si la malaltia es detecta en una primera fase, es farà més fàcil poder tractar-la o com a mínim endarrerir els seus símptomes.

Ara la farmacèutica filial de Grifols podrà continuar amb l’última fase de l’assaig de la vacuna i el test, confiant que ben aviat estigui disponible per evitar aquesta terrible malaltia que la pateix el malalt, però també totes les persones que l’envolten.

Notícies relacionades: 

Obre a Barcelona el primer centre per tractar l’Alzheimer amb un procediment pioner creat per Grifols (20/05/2021)

Tags: Alzheimer, Grifols

Notícies semblants: