La Justícia desestima el recurs presentat per entitats animalistes per aturar l’experiment amb els cadells de beagle.

A principis del mes de març el Jutjat contenciós número 6 de Barcelona va denegar una petició perquè els 38 cadells amb què està experimentant un laboratori madrileny contractat per la Universitat de Barcelona, no fossin sacrificats un cop acabat l’assaig. Ara un altre jutjat, el número 4 de la mateixa ciutat, s’ha pronunciat en el mateix sentit, han desestimat el recurs presentat per l’associació Lex Ànima i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. En tots dos casos es demanava la suspensió de l’experiment.

Recordem que l’assaig consisteix a testar un fàrmac per saber quina és la dosi exacta que es necessita per posar fi a la vida dels gossos. Se’ls administraven diferents dosis i està previst que els gossos que sobrevisquin seran sacrificats.

L’experiment el fa el laboratori Vivotecnia de la capital madrilenya, per encàrrec del Parc Científic de la Universitat de Barcelona (UB), qui argumenta que va triar aquest laboratori perquè ningú més es va presentar a concurs. Vivotecnia havia estat investigat arran d’una denúncia presentada l’any 2021 per Cruelty Free International, per maltractament als animals, sotmetent-los a tractaments innecessaris.

El jutjat contenciós núm. 4 ha refusat l’aplicació de mesures cautelars per paralitzar la investigació amb finalitats sanitàries amb animals vius, que en molts dels casos acaben sent sacrificats. Passen el cas a la justícia ordinària per la seva valoració. Ara és el Parc Científic qui haurà de presentar al·legacions per oposar-se a la suspensió de l’experiment.

Les entitats animalistes demanaven que els 38 cadells fossin traslladats a l’associació Animal Rescue, però la justícia no considera en aquest cas “circumstàncies d’especial urgència” i supedita el cas a escoltar a la part demandada.

Arran d’aquest tema s’han fet diferents manifestacions a la ciutat de Barcelona en contra d’experimentar amb finalitats sanitàries amb animals vius. Si la justícia no es pronuncia a favor de les entitats i associacions animalistes, els 38 cadells que sobreviuran a l’assaig seran sacrificats.

Notícies relacionades:

38 cadells de Beagle seran sacrificats després d’un experiment de la Universitat de Barcelona (18.01.2022)

Tags: Beagle, Experiment, Gossos

Notícies semblants: