‘Mona per la Pau’: Els pastissers catalans donaran un euro de cada mona per Ucraïna

Els gremis de pastissers de Barcelona, Tarragona i Girona, s’afegeixen a la iniciativa del xef José Andrés a través de la seva fundació World Central Kitchen, que dona ajuda als refugiats procedents d’Ucraïna. Els pastissers catalans que s’adhereixin a la campanya ‘Mona per la pau’ donaran un euro de cada mona venuda a l’ONG del xef asturià.

Així ho anunciaran en els seus locals i en les bases dels pastissos. Passada la setmana santa, cada pastisser ingressarà els diners recaptats al compte de l’ONG. La fundació World Central Kitchen, treballa per tot el món per proveir de menjar a la població després de grans catàstrofes com terratrèmols, tsunamis, també va col·laborar durant la pandèmia, més recentment en la tragèdia del volcà de la Palma i ara des de fa setmanes està a la frontera d’Ucraïna amb Polònia.

No és el primer cop que els diferents gremis de pastissers s’uneixen per alguna causa solidària, recordem que en el primer any de pandèmia, van repartir mones gratuïtes a les llars d’avis que tan malament ho estaven passant aquella setmana santa.

El president del Gremi de Barcelona, Elies Miró, afirma que els pastissers no es podien “quedar impassibles davant una tragèdia humanitària com aquesta” i volen posar el seu granet de sorra per ajudar als milers de refugiats que estan arribant procedents del país en guerra.

El xef José Andrés va crear l’ONG arran del terratrèmol que va arrasar Haití. Davant l’escassetat d’aliments que tenia la població, el xef va decidir cooperar. Això era el 2010, des de llavors allà on hi ha una catàstrofe, allà trobarem a José Andrés. En un mes de guerra entre Rússia i Ucraïna ha servit un milió de plats en 330 llocs de distribució, tant dins d’Ucraïna com a les zones frontereres.

Aquest any si voleu col·laborar per ajudar als refugiats ucraïnesos, compreu la mona on veieu el distintiu solidari ‘Mona per la Pau’.

Tags: Mona per la pau, Mona solidària

Notícies semblants: