Barcelona serà la primera Capital Mundial de les Polítiques del Temps

Barcelona serà la primera Capital Mundial de les Polítiques del Temps i no estem parlant de meteorologia. Es tracta d’un lideratge creat per la Xarxa de Governs Locals i Regionals per tal de conscienciar a la ciutadania i donar més visibilitat a aquesta mena de polítiques i “estendre els seus impactes positius” en la societat, les empreses i el planeta.

En un comunicat de l’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta capitalitat, la Ciutat Comtal es vol posicionar com a referent mundial de les polítiques del temps i exercir el lideratge, a més de fer de portaveu de la Xarxa de Governs Locals i Regionals per a les Polítiques del Temps, formada per diverses entitats locals i regionals de Catalunya, França i Itàlia.

Com hem dit abans no estem parlant de meteorologia, sinó de polítiques encaminades a la millora de la qualitat del temps que tenim les persones. Polítiques que s’encaminaran a satisfer les necessitats de la gestió del temps en la vida quotidiana per tal de millorar la nostra qualitat de vida.

Per implementar aquestes polítiques, s’estudiaran temes com la digitalització i el teletreball, la bretxa de gènere en la pobresa de temps o la conciliació entre la vida laboral i la personal, amb la finalitat d’obtenir uns horaris més saludables i una mobilitat més sostenible.

L’any passat Barcelona va acollir la 43a edició de la Conferència de l’Associació Internacional per a la Investigació de l’Ús del Temps (Time Use Week 2020 i 202), actes que cada any s’organitzen per debatre sobre la importància del temps en la nostra vida diària.

La capitalitat de Barcelona s’estableix en el marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, L’Ajuntament, la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb Barcelona Time Use Initiative (BTUI). La primera declaració política internacional en l’ús del temps, demana que es reconegui el dret al temps, com un dret de la ciutadania que s’ha de repartir de forma equilibrada, igualitària, saludable i eficient.

Durant tot aquest any que Barcelona ostentarà la capitalitat, haurà de preparar la pròxima Time Use Week i es faran diversos actes que seran presentats dimarts vinent en un acte que se celebrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament barceloní.

Notícies relacionades:

Barcelona serà la Capital Mundial de l’Arquitectura del 2026 (29.07.2021)

Tags: Barcelona

Notícies semblants: