Inaugurat a Barcelona l’edifici de fusta més alt de tot l’Estat.

Dijous passat es va inaugurar l’edifici Cirerers al barri de Roquetes de Barcelona, l’edifici de fusta més alt de tot el país. En les vuit plantes de l’edifici impulsat per la cooperativa Sostre Cívic, viuran 32 famílies en sistema cooperatiu (Cooperativa dels Cirerers).

L’edifici Cirerers situat a la plaça de les Dones de Nou Barris, s’ha aixecat en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona per setanta-cinc anys. Consta de 32 habitatges i zones comunes per a tots els veïns i veïnes, com terrasses, espai per treballar, bugaderies, trasters i una sala polivalent. Tot el funcionament serà gestionat pels mateixos inquilins.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està satisfeta amb aquest sistema cooperatiu: “l’habitatge cooperatiu és un model d’èxit imparable que ha vingut per quedar-se”, va dir durant la inauguració. Es tracta d’un edifici ecològic i totalment sostenible, ja que s’ha construït amb 730 tones de fusta reciclada i el subministrament d’energia es fa a través de plaques fotovoltaiques i sistemes d’energia renovable.

Aquest sistema d’habitatge cooperatiu consisteix a donar una quantitat inicial per entrar a formar part de la cooperativa, quantitat que serà retornable i pagar una quantitat mensual per gaudir de l’habitatge i tots els avantatges de les zones comunes, quantitat inferior al preu habitual d’un lloguer. En el cas de la Cooperativa dels Cirerers l’aportació inicial era d’entre 19.000 i 29.000 euros i la quota mensual que han de pagar oscil·la entre els 450 i 720 euros.

Notícies relacionades:

L’edifici de fusta més alt de l’Estat s’està construint a Barcelona (01.02.2021)

Tags: Barcelona, Edifici fusta

Notícies semblants: