El mal gust arriba a un restaurant basc que presenta un plat simulant un fetus humà

El plat de Mugaritz que simula un embrió humà. Foto: Twitter @PatxiBronchalo

En les darreres dècades hem vist una gran transformació en el món de la gastronomia, des de plats minimalistes, fins a les populars escumes o esferificacions. En alguna de les edicions de MasterChef hem pogut veure plats amb força mal gust en la presentació, com el famós ‘León come gamba’ o ‘Un pájaro muerto en lo alto de un plato‘. Però encara no hem vist fins on pot arribar la imaginació que tenen alguns xefs.

El prestigiós restaurant basc Mugaritz amb dues estrelles Michelin, que es defineix a la seva web com a ‘Mugaritzcreatividad gastronómica e innovación‘, en un sopar privat en el congrés global de gastronomia, Madrid Fusion, va presentar un plat que simula un fetus humà de tres mesos i que ha despertat tota mena de crítiques a les xarxes socials pel mal gust que han tingut.

Arran de les crítiques rebudes, el restaurant del xef Andoni Luis Aduriz, va emetre un comunicat on deia que aquest plat que duia per nom ‘Origen’ es va crear l’any 2015 i es tracta d’un motlle de gominola fet a base de pasta de faves amb brou de pernil i faves, plat que mai ha format part de la seva oferta gastronòmica.

Segons informa La Vanguardia, el plat que es va servir l’altre dia a Madrid en un sopar privat, estava fet a base de brou de cigrons amb suc d’avellanes i caviar, sobre una crema emulsionada amb greix de pollastre i verdures cuinades durant tres dies a 90 graus.

En el comunicat publicat al perfil d’Instagram de Mugaritz, podem llegir que:

▪️ “Es tracta d’un concepte que forma part de la col·lecció de plats tabú de Mugaritz que s’utilitzen com a exercici intern per a explorar els límits de la contradicció humana i no com a part del menú degustació en cap de les temporades”.

▪️ “Precisament per aquest motiu, només s’ha mostrat en petites trobades que permetien generar un context de diàleg i reflexió, com ara seminaris universitaris, esdeveniments privats o altres fòrums”.

Sens dubte, sí que és un plat que porta a la reflexió sobre on són els límits del bon gust. Hi ha moltes persones a través de les xarxes socials que ja han anunciat que no tornaran al Mugaritz, un restaurant on es pot degustar una excel·lent cuina avalada per les dues estrelles Michelin que té.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Mugaritz (@mugaritz)

Notícies relacionades:

El xef català Jordi Cruz veu una falta de respecte en el plat presentat per Saray a Masterchef 8 (07.05.2020)

Tags: Bars i Restaurants

Notícies semblants: