Un estudi d’arquitectura barceloní proposa canviar l’estàtua de Colom per una gran alzina metàl·lica.

Foto: Facebook @ona.arquitectura

Un estudi d’arquitectura de Barcelona ha fet un projecte per fer una gran reforma del port de la ciutat en el que contemplen substituir l’estàtua de Colom per una gran alzina metàl·lica. El projecte Parc Blau d’ON-A Arquitectura, contempla el retrobament de la ciutat amb el mar. Convertir el port de Barcelona en un gran parc urbà amb un estany al mig, on tots els habitants de Ciutat Vella, Poble Sec, el Raval o la Barceloneta puguin gaudir d’ell.

Un gran parc que connecti Montjuïc amb el Parc de la Ciutadella i les platges, un parc per passejar, fer esport, nedar, prendre el sol, amb illes on es pugui arribar en piragua o fent surf. Un espai d’oci, de cultura, de biodiversitat i relaxació, on la relació amb l’aigua estigui present al llarg de tot el parc. Així defineix el seu projecte ON-A Arquitectes en el seu perfil de Facebook.

Des d’ahir i fins al 15 de maig se celebra Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya on s’exposen diferents models de transformació de la ciutat. En ell podem veure el projecte Parc Blau en realitat augmentada a través d’un codi QR, ubicat en l’estàtua de Colom a la Plaça Portal de la Pau, s/n.

En la recreació virtual del projecte es pot veure com el monument al colonitzador d’Amèrica en el segle XV, Cristòfol Colom desapareix i en el seu lloc es pot veure una gran alzina metàl·lica amb grans branques plenes de fulls que ocupen gran part de la rotonda del Portal de la Pau que sigui el símbol d’accés des de les Rambles a un nou parc imaginari, el Parc Blau.

No sabem si el consistori dirigit per Ada Colau optarà per aquest projecte i en cas de fer-ho on aniria a parar l’estàtua de Colom, construïda com a homenatge al descobridor en el context de les obres de millora del litoral barceloní, efectuades amb motiu de l’Exposició Universal de 1888 i que al llarg d’aquests 134 anys s’ha convertit en una icona de la ciutat. En aquests darrers anys molt s’ha parlat de la conveniència de fer desaparèixer l’estàtua de Colom pel seu paper en el genocidi dels pobles indígenes d’Amèrica que van fer els espanyols durant els anys posteriors al descobriment de l’anomenat nou món.

També us pot interessar:

Creieu que s’hauria de retirar l’estàtua de Colom de Barcelona? ((13.06.2020)

Tags: Barcelona, Estàtua Colom

Notícies semblants: