Batec, el col·lectiu juvenil que fa una crida a no pagar a Renfe fins que inverteixin a Catalunya

Foto: Twitter @batec_cat

El col·lectiu Batec fa una crida a no pagar els bitllets de Renfe fins que l’Estat espanyol no inverteixi en el transport públic de Rodalies de Catalunya. Aquest col·lectiu format per joves que cada dia han d’agafar el transport públic per anar als instituts o universitats, demanen que a partir de l’11 de maig ningú pagui, no tan sols els estudiants sinó tota la ciutadania. “Podran multar una, dues, tres, deu o cent persones, però no tota una població”, argumenten.

Sota el lema ‘Si Madrid no paga, NO paguem!’, denuncien que l’Estat espanyol fa anys que no inverteix en les infraestructures de transport públic a Catalunya i fins que no compleixin amb les inversions pactades, ells estan decidits a no pagar. Estan cansats de retards i avaries que els fan arribar cada dia tard a classe o a la feina.

Dimecres passat un centenar de joves van aixecar les barreres de l’estació d’Arc de Triomf de Barcelona i tots van passar sense pagar en senyal de protesta. Una portaveu de Batec explicava a TV3 que des dels anys noranta a Madrid s’han construït 84 km de vies, mentre a Catalunya tan sols s’han fet 3 km.

Renfe ja ha avisat que denunciarà a tos aquells que dimecres passat van entrar sense pagar a l’Arc de Triomf, argumentant que és un frau a la ciutadania, la portaveu de Batec, diu que l’autèntic frau a la ciutadania és la manca d’inversió que fa l’Estat espanyol.

Batec és una xarxa organitzada que aposta per la desobediència civil no violenta.  S’han conegut compartint espais polítics, mobilitzacions, assemblees, en xerrades, a les universitats o als caus i als esplais, així es defineixen en el seu perfil de Twitter.

En aquests darrers dies s’ha fet una encartellada massiva a moltes estacions de Rodalies del nostre país.

Tags: Renfe, Rodalies

Notícies semblants: