Bèlgica rebutja la petició d’extradició de Valtònyc demanada per la justícia espanyola.

El Tribunal d’Apel·lació de Gant a Bèlgica no ha acceptat l’extradició del raper mallorquí Valtònyc demanada per la justícia espanyola per injúries a la corona. Malgrat que la sentència no és ferma, ja que la fiscalia belga encara pot presentar un recurs davant del Tribunal de Cassació, és un altre inrevés per la justícia espanyola i un pas endavant pel retorn del raper a casa.

Recordem que l’any passat el tribunal belga ja va desestimar les altres causes per les quals acusaven Valtònyc i demanaven la seva extradició, per enaltiment del terrorisme i amenaces a la corona, ja que no tenien encaix en el codi penal belga. Malgrat això la fiscalia va insistir, presentant recurs argumentant que no s’havia analitzat el tema de les injúries a la monarquia i el Tribunal de Cassació va fer repetir el judici.

Un Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc, visiblement emocionat ha concedit les primeres paraules a l’Agència EFE, en la que ha dit que sempre ha defensat la llibertat d’expressió i té ganes de començar a viure. Escoltem-lo!

Tags: Valtònic

Notícies semblants: