Un poble català entre els 20 més bonics d’Espanya segons The Times

Catalunya té molts pobles bonics, però en el rànquing efectuat pel prestigiós diari britànic The Times, tan sols un és català. Estem parlant de Bagergue a la Vall d’Aran, poble que des de fa tres anys gaudeix del distintiu que l’acredita com un dels pobles més bonics de l’Estat i
I també ostenta la màxima distinció de ‘Viles Florides’.

Així defineix The Times el petit poble de Bagergue: “A la part alta de la Vall d’Aran a 1425 metres, Bagergue és el poble més bonic dels Pirineus, però presenta un dilema. En els dies assolellats, mentre la teva ànima inquieta vol pedalar vall a dalt, escalar fins al cim del Mauberme a 2.881 metres o fer ràfting, el teu cor mandrós prefereix fer un pícnic en un prat assolellat i deixar que la bellesa vingui a tu”.

Bagergue és un poble amb encant, és bonic en totes les estacions de l’any, a l’hivern ple de neu, en primavera les flors inunden els camps i les cases, a l’estiu les muntanyes cobren vida i a la tardor ens ofereix tot un festival de colors en els seus arbres.

Les transformacions que ha sofert el poble en els darrers anys a causa de l’expansió de segones residències, no li ha pres aquell encant que tenen les cases de pedra amb teulades de pissarra i balcons de fusta. El consistori ha sabut mantenir l’essència d’aquest poble de muntanya.

ELS 20 POBLES MÉS BONICS D’ESPANYA SEGONS THE TIMES

1. Agulo (La Gomera)
2. Alcúdia (Mallorca)
3. Almonaster la Real (Huelva)
4. Genalguacil (Màlaga)
5. Pampaneira (Granada)
6. Lucainena de las Torres (Almeria)
7. El Castell de Guadalest (Alacant)
8. Morella (Castelló)
9. Tazones (Astúries)
10. Setenil de las Bodegas (Cadis)
11. Mirambel (Terol)
12. Bagergue (Lleida)
13. Bulnes (Astúries)
14. Cudillero (Astúries)
15. Valverde de la Vera (Caceres)
16. Castillo de Castellar (Cadis)
17. Teguise (Lanzarote)
18. Alcalá del Júcar (Albacete)
19. Urueña (Valladolid)
20. Potes (Cantàbria).

Notícies relacionades:

Bagergue ja té el distintiu que l’acredita com un dels Pobles més Bonics d’Espanya (28.01.2019)

Tags: Pobles bonics

Notícies semblants: