Els ciutadans d’Aiguafreda voten per canviar de comarca, volen pertànyer a Osona

Foto: Ajuntament d’Aiguafreda

Diumenge passat els veïns i veïnes d’Aiguafreda van votar per canviar de comarca, actualment pertanyen al Vallès Oriental i volen passar a ser ciutadans d’Osona. Malgrat que la consulta no és vinculant, el consistori va decidir fer-la per saber l’opinió dels seus veïns. Ara amb aquest resultat ho duran al ple municipal i s’iniciarà el procediment per fer la proposta a la Generalitat de Catalunya.

La participació en la consulta ha estat del 45,43% amb un resultat de 624 vots a favor de passar a Osona, 364 de continuar al Vallès i 41 blancs o nuls. El 60,6% van decidir canviar de comarca. L’ajuntament va decidir que per tenir en compte el resultat, la participació havia de ser superior al 33%.

Aiguafreda que té una població de poc més de 2.500 habitants va obrir la consulta, que podia ser presencial o telemàtica, als majors de setze anys empadronats en el municipi. No és el primer cop que voten aquesta proposta, el 13 de setembre de 1987, quan es va restablir la divisió territorial en comarques, els veïns i veïnes d’Aiguafreda van optar pel Vallès Oriental, malgrat que sempre han tingut forts vincles amb Osona.

Notícies relacionades:

Aiguafreda farà un referèndum per decidir si continuen al Vallès Oriental o passen a formar part d’Osona. (02.05.2021)

El Baix Montseny vol ser comarca i signa un Manifest per reivindicar-ho. (19.05.2020)

Tags: Aiguafreda

Notícies semblants: